Масово изхвърляне на строителни отпадъци в контейнерите в Попово

16:20, 18 ное 16 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зачестиха случаите на изхвърляне на строителни отпадъци в контейнерите за смет в Попово, информираха от общинската администрация в града, като подчертаха, че нарушенията стават все повече след започналото саниране на многофамилни жилищни сгради в града. Допълнително с настъпване на зимния сезон зачестяват случаите и на запалени контейнери. В тази връзка от общинска администрация призовават жителите на общината да не изхвърлят неизгасена сгурията от отоплителните печки.

"Абсолютно забранено е в контейнерите за битови отпадъци да бъдат изхвърляни строителни и растителни такива. Отпадъците от растителен характер трябва да бъдат складирани непосредствено до съдовете за смет. " обявиха от кметството.

Лицата, които имат непотребни строителни отпадъци, могат да се свържат със съответните специалисти от общинска администрация, за да бъдат насочени към мястото, където могат да бъдат изхвърлени и приети безвъзмездно. При констатиране на нарушения ще бъдат налагани санкции по Закона за управление на отпадъците, категорични са от местната власт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама