"София Филм Фест" гостува в Русе

16:23, 18 ное 16 / Култура 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-кметът по хуманитарни дейности на Русе Иван Григоров, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова и началникът на отдел „Култура“ Ива Чавдарова разясниха днес подробности за предстоящото гостуване на „София Филм Фест“ в Русе.

Международният „София Филм Фест“, който тази година гостува в Русе за седми пореден път, ще се проведе от 25-ти до 27-ми ноември. В последния уикенд на месеца жители и гости на града ще могат да се насладят на 8 подбрани филма, които ще се излъчат в голямата зала на Доходно здание с вход свободен.

„Радвам се, че за седми път в Русе ще се проведе добре приетото издание на Фестивала с подбрани интересни заглавия от европейското кино“, заяви Григоров.

Организатори на събитието са София Филм Фест и Община Русе, които повече от 10 години осъществяват добро сътрудничество.

Програмата започва на 25 ноември, петък, от 18:00 ч. с „Аферим!” – очаква се лично да бъде представен от румънския режисьор Раду Жуде и продуцента Росица Вълканова. От 20:30 ч. е „Ма Ма” на режисьора Хулио Медем.

На 26 ноември, събота, от 11:00 ч. е „Дългият път на север” – анимация, озвучена на български с режисьор Реми Шайе, от 18:00 ч. „Жажда” с режисьор Светла Цоцоркова и от 20:00 ч. „Каръл” на режисьора Тод Хейнс.

На 27 ноември, неделя, от 11:00 ч. е „Пророкът” от Халил Джубран – анимация с режисьор Роджър Алърс, от 18:00 ч. „Прокурорът, защитникт, бащата и неговият син“ на режисьора Иглика Трифонова и от 20:30 ч. „Всичко ще бъде наред” на режисьора Вим Вендерс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама