Задържаха под стража автокрадците, спипани в руенското село Ябълчево

16:24, 18 ное 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По внесено искане от Районна прокуратура - Поморие, съдът задържа под стража Стефан Д. и Лъчезар Р. Те са обвинени за това, че в с. Горица, общ. Поморие противозаконно отнели лек автомобил марка  „Пежо 305“ от владението на собственика му, без неговото съгласие.

За посоченото престъпно деяние се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 до 10 г., като същото се явява тежко умишлено престъпление по смисъла на закона.

Според прокурора от събраните по делото писмени и гласни доказателства може да бъде направено обосновано предположение, че Лъчезар Р. и Стефан Д. са извършили престъплението, в което са обвинени. Стефан Д. е неколкократно осъждан за престъпления срещу собствеността, за които е търпял наказания „лишаване от свобода“.

Представителят на държавното обвинение е категоричен, че от доказателствата е видно, че Лъчезар Р. и Стефан Д. не само са отнели автомобила в съучастие с третия обвиняем Михайл А., но и упорито  са се стремили да го укрият, като в рамките на няколко дни  са го местили на различни места в гр. Бургас и са търсили контакт с различни хора,  на които предлагали да продадат превозното средство.

Лъчезар Р. е задържан от служителите на МВР непосредствено преди да продаде автомобила в автоморга. С тези факти  прокурорът мотивира извода си, че съществува реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Лъчезар Р. и Стефан Д.

Определението на Районен съд – Поморие може да бъде обжалвано пред Окръжен съд –Бургас.

Спрямо  третия обвиняем по делото Михайл А. е определена мярка за неотклонение „подписка“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама