160 хиляди лева има в резерва на Община Търговище

16:28, 18 ное 16 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
161 776 лева резерв в бюджета отчете Община Търговище към края на месец октомври, информираха от администрация и уточниха, че началният годишен план е  601 381 лева.

Над половината от тези средства са предоставени с решения на Общинския съвет, под формата на временни безлихвени заеми, за реализация на проекти, финансирани от държавния бюджет и оперативните програми. Отпускането на тези средства се налага поради спецификата при разплащането по проектите. Вложените в дейностите пари се възстановяват от управляващите органи след внасяне на отчети, за чието одобрение е нужно технологично време. Така Общината трябва да финансира изпълнението до разплащането по съответния проект, след което той възстановява в резервния фонд отпуснатите му средства.

" Такъв заем беше даден и на общинското дружество „Знаме”, за да бъдат преодолени тежката финансова криза и опасността от ликвидиране на вестника. За неотложни аварийни ремонти на детски градини и вноска на Община Търговище към фонд „Общинска солидарност” са отпуснати още над 146 000 лева от резерва", отчетоха от администрацията и подчертаха, че разходването на средствата от резерва в бюджета става при пълен контрол, прозрачност, публичност и отчетност, която може да бъде проследена в решенията на Общинския съвет.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама