Фандъкова обеща два пъти повече средства за почистване на междублоковите пространства в столицата

16:38, 18 ное 16 / Политика 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Такса "Битови отпадъци" за следващата година остава без промяна, но се предлага двойно увеличение на средствата за поддържане и почистване на междублоковите пространства, каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова. 

В същото време кметството предлага и увеличаване на средствата за почистване с над 5 милиона лева. Парите щели да дойдат от по-малкото разходи за проучване, проектиране, изграждане и третиране на битовите отпадъци, заради чувствителния напредък в това отношение.

Планираните средства за осигуряване на дейностите по управление на битовите отпадъци са в размер на 172.8 млн. лева. Кметът посочи, че през последните години градът е по-чист, а боклукът се третира по най-високите европейски стандарти за екология.

За една година работа, заводът за отпадъци е прерабил 229 хиляди тона битови отпадъци. За 2017-та плановете са всички битови боклуци да минат през него.

До момента, произведеният компост от инсталацията на "Хан Богров" е 4 484 тона или с 697 тона повече в сравнение с 2015 година, а с преработката на хранителните отпадъци се захранва с електроенергия цялата инсталация, като останалата се продава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама