Прокуратурата се самосезира по случая с кмета на Никола Козлево

20:23, 18 ное 16 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Шумен се самосезира по повод журналистическо разследване на „Нова телевизия“, в което са изнесени данни за евентуални извършени престъпления от кмета на община Никола Козлево – Ешреф Вели Реджеб. Това съобщават на сайта Прокуратура на Република България. В същото село функционира и Център за рехабилитация на инсултно болни, построен с пари от еврофондове. Според предаването парите многократно надхвърлят вложеното.

Тъй като в изнесената информация не се съдържат достатъчно данни за извършено престъпление, наблюдаващият прокурор е разпоредил започването незабавно на предварителна проверка, възложена на МВР – Шумен, сектор „Противодействие на икономическата престъпност“. Срокът за извършването й е едномесечен.

В хода на проверката следва да се установи кой и кога е полагал труд в магазин, собственост на Ешреф Вели Реджеб; намирали ли са се в трудови правоотношения към този момент тези лица, с кого и др., както и да бъде приобщено копие от документацията по подготовка и изпълнение на проекта за създаването на Център за рехабилитация на лица, прекарали инсулт.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама