БК Шумен с инфарктна победа като гост над Делфин Бургас със 79:78

20:59, 18 ное 16 / Спорт 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БК Шумен излезе на първо място в класирането на регион „Изток“ в А група, в драматична победа след продължения при гостуването си на Делфин Бургас. Нашият тим навакса изоставане от 22 точки, за да докара мача в продължение, в което тройка на Димитър Янчев 9 секунди преди сирената донесе успеха на шуменци.

Двубоят започна равностойно и двата отбора си разменяха успешни нападение. Тройка на Ростислав Тончев и бърза атака на Рошманов изведоха Делфин със 7 точки напред 18:11. Последва нова размяна на кошове, но в самия край по-точни се оказаха домакините, които се оттеглиха с 10 точки преднина 22:14.



Втората четвърт бе изцяло в полза на „делфините“, които се продължиха да реализират възможностите си, докато шуменци правеха пропуск след пропуск. Двата тима се оттеглиха на почивка при 38:21 в полза на Делфин.

Шумен запази инерцията от края на първото полувреме и през третата четвърт – успешни пробиви на Андрей Иванов и Виктор Серафимов, а след това и тройка на Андрей дадоха самочувствие на шуменци, които освен това заиграха по-добре и в защита. След три минути игра гостите намалиха преднината до 10 точки, но стрелбата на домакините отново потръгна и след три тройки на Рошманов, Илиев и Банев, те отново натрупаха солидна преднина от 18 точки. Шумен пак затегна защитата, а в нападение Андрей Иванов продължи да вкарва от всякакви позиции. До края на частта Андрей вкара още една тройка, а в самия край другия Андрей – Джамбазов отбеляза на бърза атака и преднината на домакините бе стопена до едва 4 точки – 54:50



В последната четвърт двата тима се захапаха здраво – престрелка в самото начало между Тончев за гостите и Янчев за Шумен завърши с по един пробив и по една тройка и за двамата. Виктор Серафимов и отново Янчев изравниха резултата 59:59, но тройка на Рошманов и успешна стрелба на Манол Тончев изведе домакините отново напред с 5 точки. Нова тройка на Андрей Иванов върна преднината до само 2, а 2.46 минути преди края Янчев отново изравни. В следващата атака Шумен направи страхотна защита, а Росен Иванов с чудесен пробив изведе Шумен напред. Последва обаче нова тройка на домакините – точен бе Ростислав Тончев.

В последвалата атака Андрей Иванов принуди Илиев да го фаулира и реализира наказателните удари, изоставайки с една точки домакините отново намериха начин да реализират от тройката, като в последната секунда от атаката Рошманов реализира с табло – 70:68 в полза на Делфин, а зрителите в залата предчувстваха победата за техните любимци. Янко Янков поиска тайм-аут, нарисува комбинацията за последното нападение на Шумен и последва изпълнението на вечерта – Димитър Янчев хвърли топката на останалия свободен Андрей Иванов, който я заби от алей-уп в коша на бургазлии. В последвалата атака гостите не успяха да реализират и редовното време завърши 70:70.



Продължението започна с размяна на успешни наказателни за двата отбора, Янков бе точен за 74:72 в полза на Шумен, но Манол Тончев бързо върна равенството след хубав пробив. Последваха нови два успешни наказателни за Андрей Иванов, който бе перфектен от линията тази вечер. В ответната атака Рошманов бе фаулиран, но реализира само единия наказателен. последваха две неуспешни атаки за двата отбора. При оставащи 50 секунди до края и преднина от 1 точки, Шумен можеше да реши всички, но Янчев изпусна от много трудна позиция,

В последвалата атака късметът отново се усмихна на гостите и от невъзможна позиция Рошманов реализира четвъртата си тройка за вечерта, която изведе Делфин напред – 78:76. Янко Янков поиска нов тайм-аут, отново Димитър Янчев вкара топката в игра към Андрей Иванов, но от трудна позиция с двама защитници на гърба си Андрей пропусна, Янков някак си успя да овладее борбата, събра двама защитници към себе си, след това отклони към Димитър Янчев, който 9.4 секунди преди края гръмна тройка, с която изведе Шумен напред. Гостите взеха тайм-аут и в оставащите няколко секунди се опитаха да откраднат победата, но Рошманов пропусна и Шумен записа най-трудната, но и най-сладката си победа този сезон.



За Шумен най-полезен бе Андрей Иванов, който отбеляза 32 точки, грабна 19 борби, а и записа 1 блок и 1 чадър, за зверския коефициент 50. Димитър Янчев бе другият с основен принос за успеха на Шумен. Крилото отбеляза 27 точки, взе 10 борби и отчете 4 асистенции, плюс решителната тройка за победата. Виктор Серафимов пък отбеляза 8 точки, взе 5 борби и открадна 3 топки.

Шумен ще почива в седмия кръг, а следващият двубой на нашия тим е на 27 ноември срещу Черно море Тича.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама