Общински приют за безстопанствени животни откриха в Попово

07:10, 19 ное 16 25 1023 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински приют за безстопанствени животни заработи в град Попово. Създаването му има за цел да намали популацията на бездомни кучета на територията на цялата община. 

Той се обслужва от трима души. „В амбулаторията имаме право да извършваме кръвни операции – кастрации на мъжко и женско животно, маркиране и ваксиниране“, каза ръководителят д-р Мустафа Османов. „Засега в приюта други животни не могат да се приемат, тъй като условията са пригодени само за кучета“, допълни той. 

При капацитет 60 кучета в момента в Общинския приют има 23 бездомни кучета. За тях се полагат необходимите грижи и ежедневно се хранят с гранули. 

Създадени са всички условия за извършване на съответните дейности в приюта. За по-ефективна работа служителите разполагат със специализирана и лицензирана кола, с упойващо устройство за дистанционно упояване на животни.

Досега 13 кучета са върнати в естествената им среда, както изисква законът, а тези, които остават в приюта се предлагат за осиновяване. От Общинския приют уверяват, че връщането на животните не се извършва в районите на детски градини и училища. 

С цел намаляване броя на бездомните кучета служителите ще обхождат и селата от общината, като сред първите ще бъдат села, в които има функциониращи детски градини и училища.

Всичко, което е необходимо за функционирането на приюта, е осигурено от Община Попово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама