Профилактични мерки срещу птичия грип набелязаха в Каварна

09:03, 19 ное 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Профилактични мерки във връзка с констатирани огнища на високопатогенна Инфлуенца по птиците в Германия, Австрия, Унгария, Полша и Хърватска и с цел недопускане проникването на болестта на територията на община Каварна от мигриращи птици набеляза общинската епизоотична комисия. На заседанието си, проведено на 17 ноември, тя определи нужните мерки.

С тях на собствениците и управителите на птицевъдни обекти и „задни дворове” се разпорежда да не допускат излизането на птици извън дворовете на стопаните, да не допускат контакт между птици, живеещи в дивата природа и домашните птици. Освен това те трябва да създадат условия за разделно отглеждане на домашните патици и гъски от други видове домашни птици, както и да съхраняват в закрити помещения фуража, с който изхранват птиците.

Друго задължение е да уведомят незабавно обслужващия обекта ветеринарен лекар или кмета на населеното място при отклонения в здравословното състояние на отглежданите птици или при завишена смъртност. 

Забранява се провеждането на изложби, пазари и други събирания на домашни или други птици на територията на община Каварна.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама