Светило в хирургията изнесе лекция в МУ-Пловдив

09:17, 19 ное 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Професорът по детска хирургия Девендра Гупта гостува на Медицински университет – Пловдив по покана на ръководителя на секция „Детска хирургия“, катедра "Пропедевтика на хирургическите болести" проф. д-р Пенка Стефанова. Пред пълна със студенти, специализанти и лекари аудитория, проф. Гупта представи лекция на тема „Често срещани вродени аномалии, изискващи хирургическо лечение".

По покана на Академичното ръководство на МУ-Пловдив и лично на неговия ректор чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, проф. Гупта проведе академични срещи за бъдещи насоки за сътрудничество. В началото на лекцията проф. Гупта посочи защо човек се захваща с медицинската професия, какво го тласка натам. Той неколкократно подчерта, че в детската хирургия място имат само хората, които са отдадени и искат да помагат на децата.

Той заяви още, че трябва да се дават повече възможности за младите и посветени на професията хора, за да не бягат те в други държави. Като една от мерките, които от организацията на асоциациите на детските хирурзи предвиждат, са 3-месечни специализации в най-големите центрове за детска хирургия по света. Там младите медици ще могат да натрупат знания, които впоследствие да приложат в родните си страни.

От пристигането си досега д-р Гупта е провел консултации с родните детски хирурзи по случаите на над 15 деца, родени с вродени аномалии. Обсъдени са случаите на 4 вече оперирани новородени, за да се прецени как най-добре да се продължи лечението им, за да се гарантира пълното им възстановяване.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама