Два дни Русе е столица на джаза

09:21, 19 ное 16 / Култура 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Пламен Стоилов откри четиридесет и първото издание на „РУСЕ ДЖАЗ ФЕСТ 2016“ късно снощи. На събитието присъстваха още директорът на ОП „Русе Арт“ - Мариан Савов и синът на основателя на Фестивала - Петър Петров-Парчето - Борис Петров.

„Скъпи приятели на джаза, Русе е единственият град, който е бил в продължение на 41 години домакин без прекъсване на това уникално събитие. Винаги сме търсили най-доброто и качественото за нашата публика“, заяви г-н Стоилов и прикани публиката за бурни аплодисменти в памет на Петър Петров – Парчето.

„Сигурен съм, че той е с нас и би бил много щастлив. Това, което неговият наследник прави заслужава огромно уважение.“ Кметът изрази благодарност към Борис Петров, Мариан Савов, Даниел Джумалийски, Министерството на културата и Фондация „Америка за България“ за организацията и подкрепата.

В заключението на своята реч, Борис Петров добави: „Решил съм да ви подаря две прекрасни вечери. Днес ме попитаха дали Русе е столицата на джаза и аз казах – да!“

Пред пълната зала, първи на сцената излезе българо-немският Специал Квартет с участието на известните в цяла Европа Волфганг Шмид и Томас Лангер. До края на вечерта следват изпълненията на Владимир Кърпаров с новоформирания си Бенд и Мирослава Кацарова -DESAFINADO LIFE.

Тази вечер феновете на джаза ще могат да присъстват на програма, включваща изпълненията на ЙОЦОВ КЛАРИНЕТ СЕКСТЕТ, JAZZ BEFORE JAZZ с гостите от Франция Марио Станчев и Лионел Мартен, както и дебюта на русенската сцена от SKETTY A-CAPELLA JAZZ SEXTET, Чехия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама