Дерби-крос на Хиподрума в Русе

09:46, 19 ное 16 / Спорт 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Клуб по конен спорт „Кентавър - Русе“ организира последния си турнир за сезон 2016 г. Турнирът се организира с помощта и подкрепата на Общинска фондация „Русе – Град на свободният дух“, като финална част на Проекта „КОНЕТЕ – един по-добър начин на живот“ по програма Русе – Европейски град на спорта 2016“.

Младите ездачи на „Кентавър - Русе“ и „Русе хорс“ ще представят днес едно шоу, съчетание на състезателна обстановка и демонстрации на умения в езда. Потвърдили участие в турнира са държавни шампиони от всички класове в дисциплината Всестранна езда и участници в Европейския шампионат по всестранна езда от водещия клуб Калоян 92 - Арбанаси.

Освен елитни турнирни умения, организаторите ще представят и някои адреналинови атракции. Гостите на турнира ще имат възможност да оседлаят кон и да се качат на него, ще се насладят на майсторските умения на децата, постигнали нивото си с много труд и тренировки. Ще видят семействата, които прекарват времето си заедно с конете и начина, по който те ги сближават. Разбира се, ще има и забавления, игри с публиката и награди, които очакват своите победители.

Организаторите обещават хубаво време, усмивки и добро настроение.

Целите на проекта са: да се популяризира Русе като дестинация за елитен конен спорт за всички възрастови групи, да се популяризира конния спорт и общуването с конете, да се представят иновативни и малко познати за гражданите на Русе начини за практикуване на активен и здравословен живот, да се повиши нивото на практикуващите конен спорт чрез майсторски класове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама