28 състезатели се опитват да подобрят рекорда на скоростното изкачване на „Хайдушката пътека“

11:39, 19 ное 16 / Любопитно 25 594 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
28 състезатели се опитват да подобрят рекорда на скоростното изкачване на „Хайдушката пътека“ днес. Сред тях са екстремните бегачи Кирил Николов – Дизела, Шабан Мустафа и Иван Сираков. На Сираков принадлежи първият рекорд. Той измина дистанцията за 25.04 минути. Това съобщи за Радио „Фокус” - Сливен организаторът на събитието Стефан Стефанов, председател на фондация „Стария бряст“.

Трасето е с дължина около 3000 метра и денивелация около 600 метра. Домакините са представени от членовете на местния клуб по ориентиране „Сините камъни“ Костадин Новаков, Веселин Василев и Стефан Куртев. Първото състезание за скоростно изкачване на „Хайдушката пътека“ се състоя през 2015 година.

От фондация „Стария бряст“ е изготвен специален сайт, на който всяка година ще бъде попълван личният рекорд на всеки участник. Така всеки ще може да си следи прогреса, така и този на конкурентите си. Скоростно изкачване на „Хайдушката пътека“ е част от „Сливен екстрийм“ – различни състезания в планината над Сливен.

„Сливен екстрийм“ включва още планинския маратон на класическа дистанция „Хайдушки пътеки“, надбягването с Въжената линия „Сливен - Карандила“, ендуро и даунхил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама