Чудотворната икона "Всецарица" е в София

12:51, 19 ное 16 25 582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Чудотворната икона „Всецарица”, за която се говори, че лекува рак, е пристигнала в София в храм „Св. Св. Кирил и Методий“. Реликвата ще остане в църквата до 21 ноември. Миряните ще могат да се докоснат до чудотворната икона по всяко време на денонощието, пише „Телеграф”.

Иконата е копие на Ватопедската чудотворна икона „Св. Богородица Всецарица”, която се пази в Света гора-Атон. Тази чудотворна икона датира от ХVII век и се намира на левия проскинитарий до североизточната колона на съборния храм в манастира „Ватопед”.

Иконата има също и способността, и специалната благодат от Бога да лекува страшните злокачествени заболявания. Известни са нелечими случаи на злокачествени заболявания, които са излекувани в наши дни след прочитане на Молебен канон на Пресвета Богородица пред Нейната икона „Всецарица”.

Мощите на Св. Климент Охридски пък пристигат на 24 ноември в София по повод 1100-годишнината от успението му. Поверието е, че който се докосне до тях и има съкровено желание, то се сбъдва. Мощите на светеца ще бъдат посрещнати лично българския патриарх Неофит, който ще отслужи служба в чест на Св. Климент Охридски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама