12-годишно момче е с 60% изгаряния след опит за селфи

14:08, 19 ное 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
12-годишно момче от Пловдив е прието в УМБАЛ "Св.Георги" в сряда, съобщиха за Пловдив Topnovini.bg от пресцентъра на здравното заведение.

След опита за селфи върху локомотив на гара "Филипово" детето е изхвърлено от т.н. волтова дъга на земята. Тя  е причинила 60 процента изгаряния по тялото на момчето, прието е в термичен шок. Настанен е в клиниката по изгаряния към  УМБАЛ "Св.Георги", предприето е веднага необходимото лечение.

„В момента се правят специални превръзки, но изгарянията налагат и операции. Първата е насрочена за понеделник“, заявиха от болницата. „Състоянието на детето въпреки това е стабилно, защото не са загегнати белите дробове и други жизненоважни органи“, казаха лекарите.

Модата с опасните селфита продължава в България. Случаите на пострадали предимно тийнеджъри се увеличават. Само преди дни пострада момиче, което опита да си направи селфи на електрически стълб в Нови пазар.

През февруари в Пловдив пострада 14-годишно момче, което също опита селфи върху влак на гара „Филипово“. През март пък момиче от Димитровград беше прието в болница-отново заради селфи върху влак.

Припомняме, че преди време почина и 14-годишната Симона Пенева от Нова Загора. Момичето беше с 60 процента изгаряния.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама