Ученици от Ахелой преминаха обучение за пътна безопасност

14:59, 19 ное 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от ОУ „Христо Ботев” в Ахелой научиха основните правила за пътна безопасност, а техен помощник бе Инспектор Хитами, съобщиха от „Сдружение SOS-ПТП”. По този начин от Сдружението отбелязаха Световния ден на възпоменание на жертвите от ПТП, който се чества на 20 ноември.

Над петдесет деца се впуснаха в това приключение, като през цялото време взимаха дейно участие в обучението. Освен основните правила за движение по пътищата, малчуганите бяха запознати с това как да се държим като сме на пътя и как да се предпазваме от пътни инциденти. За радост на децата, всички до един преминаха успешно този курс, за което получиха специални дипломи от Инспектор Хитами.

С провеждането на Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП се цели да си спомним за загиналите хора и изразим съболезнование към мъката на семействата за понесените загуби; да се отдаде необходимото на всички които участват в ликвидацията на последствията от пътнотранспортните произшествия: служителите от бърза медицинска помощ, лекарите, медицинските сестри, служителите от полицията, пожарникарите, консултантите и другите работници, които всеки ден се сблъскват с бедствията, причинени от пътнотранспортните произшествия и изпитват върху себе си тяхното влияние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама