Над 90 са случаите на остри заразни заболявания в Сливенско

15:19, 19 ное 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
95 случая на остри заразни заболявания са регистрирани през месец октомври на територията на област Сливен, съобщиха за Радио "Фокус" - Сливен от Регионалната здравна инспекция. В сравнение с месец септември се отчита увеличение със 16 случая, тогава са били регистрирани 79. Чревните инфекции са 36. През октомври са регистрирани 30 случая на ентероколит – срещу 26 за септември, 5 случая на ротавирусен гастроентерит, и по три на салмонелоза и на колиентерити.

Увеличили са се заболелите от вирусен хепатит, от 26 през септември на 35 през октомври. Въздушно-капковите инфекции са 15, докато през септември те са били 11. Болните с варицела са били 7, срещу 8 за предходния месец. Осем човека са заразени със скарлатина. През октомври няма случаи на регистрирани с туберкулоза, докато през септември са били трима. С марсилска треска през миналия месец са били двама, като не са регистрирани случаи на кримска треска и лаймска борелиоза.

През миналия месец с вирусен и бактериален менингит и менингоенцефалит е заболял един човек от областта. Едно дете е било регистрирано с остра вяла парализа (ОВП) при деца до 15 години през изминалия месец. Четири са били случаите през септември. Заболяването е познато също като полиомиелит, което е остро вирусно инфекциозно заболяване при хората, предавано при фекално-орален начин. Източници на заразата са болни хора и вирусоносителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама