Игра с ръце направи разликата между „Дунав“ и „Верея“ в Стара Загора

15:26, 19 ное 16 / Спорт 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Дунав“ отстъпи с 0:1 при гостуването си на „Верея“ в Стара Загора в мач от 14-ия кръг на Първа лига. Въпреки това на „Трейс Арена“ бяха някои от най-верните и гласовити фенове на русенския тим, които не спряха да го подкрепят през цялото време.

Срещата започна по-добре за домакините. Още в 40-та секунда върната топка от Марио Петков затрудни Станислав Антонов, който опита веднага да изчисти. Коженото кълбо обаче бе посрещнато с две ръце от противниковия нападател Амаду Сукуна, който си спечели предимство по този начин и след това довкара топката във вратата. Според главния рефер Валентин Железов и намиращите се в непосредствена близост двама негови помощници обаче нарушение на правилата не бе открито и попадението бе зачетено.

Малко по-късно остана съмнение и за игра с ръка в наказателното поле на старозагорския тим от страна на бранителя Здравко Илиев, но Железов подмина и тази ситуация.

Натискът от страна на „драконите“ продължи да бъде все по-осезаем. Бранимир Костадинов, Антон Огнянов, Юлиан Ненов бяха близо до гола, но последното докосване все не намираше целта.

Междувременно при една ситуация в 21-ата минута дори Ненов бе изведен сам срещу Иван Караджов и бе изблъскан в гръб от Костадин Слаев, но последва само жълт картон за защитника.

В 36-ата минута пък отново Сукуна имаше възможност да удвои, но Антонов отрази удара му.

В 41-ата минута за нарушение в централната част на терена втори жълт и респективно червен картон получи Михаил Милчев, което наложи прекрояване на подреждането в дунавските редици. Заради съмнение за извадено рамо играта напусна и Бранимир Костадинов, който бе заменен от Николай Колев.

Въпреки това след почивката русенският отбор продължи да е по-активен. Сукуна обаче отново затрудни веднъж Антонов. Вратарят и отбраната пред него се справиха с останалите домакински атаки. В предни позиции за „Дунав“ се включи и Мирослав Будинов, който затрудни противниковата защита на няколко пъти. Сами Аясс също бе близо до отбелязване на гол. До ново попадение обаче така и не се стигна.

В следващия кръг на Първа лига русенският тим „приема“ „Нефтохимик“ Бургас на 27 ноември, неделя, от 15:15 ч. на „Лудогорец Арена“ в Разград.

„Дунав“ Русе: Станислав Антонов, Михаил Милчев, Петър Патев, Тейнур Марем, Марио Петков, Диян Димов, Самир Аясс, Юлиан Ненов (66 мин. - Спас Георгиев), Антон Огнянов, Бранимир Костадинов (46 мин. - Николай Колев), Васил Шопов (58 мин. - Мирослав Будинов).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама