Жители на „Тракия“ протестираха срещу бъдещ строеж под прозорците им

15:58, 19 ное 16 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С плакати „Искаме зеленина, а не бетон!“ и „Не искаме да сме роби на бетонни спални“ десетки жители на пловдивския район „Тракия“ протестираха срещу намерението за мащабно застрояване в жилищния им комплекс, намиращ се срещуЦДГ "Червената шапчица". Те поискаха строителните дейностите на инвеститора на обекта да приключат в най-скоро време, а кранът, разположен пред блоковете им от 2012-та година, да бъде преместен, съобщава Дарик радио-Пловдив.

Хората твърдят, че когато купуват жилищата си преди години, на тях им е било обяснено, че теренът е предвиден за детска площадка или градина. Преди няколко дни обаче те научават, че вместо това, под прозорците им ще бъде построена 7-етажна сграда. Те са категорични, че се чувстват излъгани и ако строителството започне, отново ще излязат на протест.

Инвеститорът на жилищния комплекс Георги Чалъмов заяви пред протестиращите, че теренът е общински и той не може да решава какво да е предназначението му. От думите му стана ясно още, че е склонен да се съобрази с желанието на хората, но подчерта, че мястото трябва да се изгради паркинг.

В комплекса живеят над 500 души. В началото на другата седмица те ще внесат протестната си подписка в кметството на „Тракия“. Кметът на района Костадин Димитров е категоричен, че Община Пловдив ще се съобрази изцяло с желанието на живеещите и няма да позволи теренът да бъде застроен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама