Кунева очаква антикорупционният закон да бъде приет преди предсрочните избори

16:00, 19 ное 16 / Политика 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторският блок (РБ) отива на консултациите с президента Росен Плевнелиев, за да изясни основните важни въпроси за страната и да се предотврати политическа нестабилност. Блокът няма да поема мандат за съставяне на правителство. Това заяви в ефира на „Дарик“ вицепремиерът в оставка и лидер на „Движение България на гражданите“ от РБ Меглена Кунева.

Тя очаква парламентът, който продължава да работи след оставката на ГЕРБ, да приеме антикорупционния закон и да фиксира приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Кунева обаче заяви, че няма да приеме да е образователен министър и в служебното правителство. „Имам политическа сила зад гърба си и с нея участвам в избори“, каза тя и допълни, че в образованието освен отчет и реални резултати, ще остави и пътна карта какво трябва да се случи в продължение на реформите в следващите месеци.

По нейните думи възможно най-бързо трябва да се проведат предсрочните парламентарни избори, „при възможно на-добрите гаранции за устойчивост“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама