Атрактивен финал на Сезон 2016 направи ККС „Кентавър – Русе“

17:37, 19 ное 16 / Спорт 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес на Хиподрума в Русе се проведе последния за Сезон 2016 турнир в дисциплината Дерби крос. Организатори бяха домакините от Клуб по конен спорт „Кентавър - Русе“, а турнира се организира като финална част на Проекта „КОНЕТЕ – един по-добър начин на живот“ по програма Русе – Европейски град на спорта 2016“, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – Град на свободният дух“. В турнира се включиха 15 млади състезатели от клубовете „Кентавър – Русе“, „Русе хорс“ и „Калоян 92“ от Арбанаси.

Мероприятието започна с демонстрации на умения в езда на най – новите попълнения в клубовете на „Кентавър – Русе“ и „Калоян 92“. Гостите на турнира имаха възможност да се насладят на майсторските умения на децата, постигнали нивото си с много труд и тренировки.

Участие в турнира взеха държавни шампиони от всички класове в дисциплината Всестранна езда и участници в Европейския шампионат по всестранна езда Николета Павлова и Ирина Николова от водещия клуб в България - “Калоян 92“ – Арбанаси.

На публиката бяха представени две изпитания. Дерби - крос 80 – 90 см. за неучаствали коне и деца до 14 години. Пета в това изпитание се класира Дария Веселинова с кон Сантяго от „Русе хорс“. Четвъртото място зае Стефани Стефанова с кон Шарън от „Русе хорс“. Трета се класира Магдалена Пенчева с кон Галерия от „Кентавър – Русе“. Второ място зае Цветомира Бонева с кон Галерия от „Кентавър – Русе“. На призовото първо място се класира Калина Димова с кон Вранглер от „Кентавър – Русе“.

Второто и по – трудно изпитание бе Дерби – крос 100 – 110 см. за млади коне участвали в дисциплините от Всесстранната езда. Петото място в него зае Анна Ангелова с кон Нурия от „Калоян 92“ Арбанаси. Четвърта се класира Стефани Стефанова с кон Шарън от „Русе хорс“. Третото място зае Ердухан Орхан с кон Лачита от „Калоян 92“ Арбанаси. Второто място грабна Ирина Николова с кон Карина от „Калоян 92“ Арбанаси. Първото място заслужено отиде при Николета Павлова с кон Дарио Делуп от „Калоян 92“ Арбанаси.

Освен елитни турнирни умения, организаторите представиха и някои адреналинови атракции. Представиха се семействата, които прекарват времето си заедно с конете и начина, по който те ги сближават. Разбира се, имаше и много забавления, игри с публиката и награди за най – смелите.

Целите на проекта бяха да се популяризира Русе като дестинация за елитен конен спорт за всички възрастови групи, да се популяризира конния спорт и общуването с конете, да се представят иновативни и малко познати за гражданите на Русе начини за практикуване на активен и здравословен живот, да се повиши нивото на практикуващите конен спорт чрез майсторски класове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама