Eвропейският младежки форум заседава в „Камчия“

19:41, 19 ное 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ посрещна Генералната асамблея на Европейския младежки форум, която обединява 103 младежки организации от стария континент. Това е най-висшият европейски младежки форум и платформа за вземане на решения, която се провежда веднъж на две години. По време на срещата делегатите обсъдиха напредъка за изминалия период и приеха младежките политики на Европа, работния план, бюджет и управителни органи за 2017 - 2018 г.

„Ние вярваме в чистата енергия и красивата мъдрост на младите хора. И макар че хоризонтът днес не е безоблачен, знаем, че хората, които си подадат ръка, обединени от обща мисъл, от добра идея, от желание за промяна, успяват. Вие, млади хора, които си давате среща тук, в „Камчия“, сте символ на приятелството и мира. Вие сте миротворците на света! Бъдещето на Европа! А защо не и нейното най-добро настояще!“, приветства участниците в срещата изпълнителният директор на СОК „Камчия“ Станка Шопова.

Асамблеята започна след церемонията по обявяването на Европейската младежка столица за 2019 г. – Нови Сад. Само след месец и половина младежка столица на Европа ще стане Варна, която спечели титлата с концепцията си за насърчаване на участието на младите хора в обществения живот чрез развитие на социални иновации. 

В рамките на Генералната асамблея на Европейския младежки форум в „Камчия“ беше презентиран XIX Световен фестивал на младежта и студентите, който ще се проведе през 2017 г. в Сочи. В тематична дискусия, инициирана от Националния съвет на младежта и детските обединения на Русия, участие взеха представители на националните съвети на младежите в Европа, а също и общоевропейски младежки организации. Участниците изработиха предложения за сътрудничество в следните направления: Участие на Европейския младежки форум и неговите членуващи организации в програмата на фестивала в Сочи, ролята на европейските младежки обществени организации в популяризирането на фестивала на национално и европейско ниво, покани за участие и др. Резултатите от работата на дискусионната група и постъпилите предложения бяха представени на общото пленарно заседание на Генералната асамблея от Лукьяна Суворова – зам.-председател на Националния съвет на младежките и детските обединения на Русия.

ХIX Световен фестивал на младежта и студентите ще се проведе в олимпийското градче в Сочи от 14 до 22 октомври 2017 г. В него ще вземат участие 20 000 представители от 150 страни по света, като 10 000 от тях ще са от Русия. Фестивалът ще бъде обединен от темите образование, творчество, екология, икономика, спорт, като по тях ще се говори на руски, английски, френски, испански, арабски и китайски език. Всеки от дните ще е посветен на различен континент. В него могат да участват младежи до 35 г. Очаква се в събитието да се включат и около 7000 доброволци.

България също е била домакин на IX Фестивал на младежта и студентите, който се е провел през 1968 г. в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама