Десетима кандидатстваха за директор на приюта за кучета в Шумен

12:57, 20 ное 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетима кандидатстваха за длъжността ръководител на приюта за бездомни животни в  Шумен. Сред тях имаше бивш офицер, бивш полицай, бивш кмет, юрист, журналисти,  счетоводител,  ветеринарен техник,  учител. Това съобщи координаторът на връзките на Общината с Немския кастрационен център (НКЦ) Тонка Петрова.

Конкурсът се проведе в събота в  района на общинския приюта с НКЦ, където са настанени около 450 четириноги.

Решението на оценителната комисия ще бъде обявено до края на идната седмица.

Основното събеседване с кандидатите се проведе  по скайпа от Германия от Катрин Флюкигер – председател на немското сдружение „Причина за надежда", което финансира 60 на сто от издръжката на приюта. От българска страна бяха  представителите на спонсора – Мария Великова, дългогодишен управител на  приюта в Добрич, финансиран от  същия германски спонсор и  Лозинка Бакалска, председател на фондация „Дана” от София.

Очаква се в началото на идната седмица да се проведе среща с ръководството на Община Шумен  за съгласуване  и вземана на окончателно решение за новия човек, който ще управлява НКЦ.

От приюта за кучета в Шумен алармираха, че гранулите, с които се изхранват четириногите, са крайно недостатъчни, защото броя на животните се е  увеличил, а дневната дажба за всяко от тях е 260 грама.

През зимата на кучетата се дава 30% повече гранули. По тази причина от германските споонсори на приюта са закупили храна за питомците на приюта и така дневната им дажба ще скочи на 400 грама. Гранулите обаче ще стигнат до края на месеца.

Приюта за кучета в Шумен се финансира 60% от германска страна, а 40% от средствата се осигуряват от Общината.

Германската фондация осигурява заплатите на персонала, лекарствата и консумативите за кастрационната програма на бездомни и домашни  четириноги.

Амбициите са повече кучета от приюта в Шумен да бъдат осиновявани в България и Германия.    

В момента се търси  доброволец, които поне два пъти седмично, срещу символично заплащане, ще прави снимки на питомците на приюта, ще описва тяхната съдба и ще ги праща по електронната поща до сайта на немската фондация, за да им се търсят осиновители в Германия.

      

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама