Отбелязват в Хасковско Европейската седмица за намаляване на отпадъците

07:38, 23 ное 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С поредица от образователни инициативи училища от общините Хасково, Димитровград, Минерални бани и Ивайловград отбелязват Европейската седмица за намаляване на отпадъците, която тази година се провежда от 19 до 27 ноември.

Учениците от СУ "Проф.д-р Асен Златаров"- с. Минерални бани първи се включиха с изложба на тема: "Да превърнем скучните отпадъци в интересна  украса", в която показаха своите идеи за изработване на сувенири и предмети за бита от рециклирани материали.

Обединени ученически общежития в Хасково, съвместно с РИОСВ- Хасково проведоха открит урок, по време на който беше показана тематична презентация. Дни преди това учениците целенасочено събираха хартиени и пластмасови отпадъци от своето ежедневие с които изработиха предмети за бита, сувенири и коледни играчки, най-добрите от които бяха отличени със символични награди, осигурени от Регионалната екоинспекция.

Mладежки център- Хасково, организира акция за събиране на хартия, която ще се проведе от 23 до 25 ноември във фоайето на центъра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама