Най-добрият гурме ресторант в България поднася на русенци „Италианска вечер“

18:10, 23 ное 16 / Любопитно 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На „Италианска вечер“ кани гурме ресторант „Панорама“ на 29 ноември, вторник.

Емблематичното заведение на хотелски комплекс „Рига“ ще пренесе своите гости изцяло в атмосферата на Апенините, което в съчетание с незабравимата панорамна гледка към голямата европейска река Дунав, обещава само положителни емоции.



За целта ще помогнат висококачествените продукти от мандра „La Fenice”, сред които е уникалното ръчно направено италианско сирене Бурата, както и висококачествен италиански зехтин, доставен специално от „La Fenice”.

Менюто включва:

„Салата с прясно сирене Рикота, пресен спанак, фурми с аромат на кафе, прошуто от Парма и орехов дресинг с кайсии“

„Лодка от био-тиквичка с рагу от домашна телешка и агнешка кайма, пресен босилек, пармезан и Скаморца“

„Патешко филе, поднесено с прясна Бурата, пюре от кестени и манатарки със сос от червен портокал“

“Домашен чийзкейк с бял шоколад, ядки и малинова бисквита“

За всички гости ще има и прясно изпечен селски хляб с маслини и риган, както и по избор бяло или червено вино „Капатово“.



„Интересът към италианската кухня е много голям. Затова и решихме да организираме тази „Италианска вечер в гурме ресторант "Панорама". Освен това искахме да покажем и разнообразните приложения на уникалните сирена от Италия“, сподели шеф Тихомир Попов.

Той добави, че това е само началото на поредица от вечери на чуждестранната кухня, които предстои да организира съвместно с екипа на най-добрия гурме ресторант в България за последните години. В тази връзка вече се преговаря и за гостуването на шеф-готвачи от Франция и Скандинавия.

„Започваме с 4-степенно италианско меню, като целта ни е да стигнем до 9-степенни менюта, като имаме възможност да подготвим и до 13-степенни дегустационни менюта с предварителна резервация“, сподели още шеф Попов.

Междувременно емблематичният русенски гурме ресторант разработва и изцяло нови менюта за своите гости, които ще влязат в сила след Коледно-новогодишните празници. За целта екипът на „Панорама“ ще използва многообразието от местни продукти, които предлага Русенския регион, като заложи предимно на здравословното хранене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама