Разглеждат смените на директорите на две общински болници в Пловдив

06:50, 24 ное 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивските общински съветници ще гласуват предожението за смяната на директора на болница "Св.Мина" д-р Галина Карауланова. Точката беше отложена от предходната сесия.  Припомняме, че недоволни лекари тогава протестираха пред сградата на общинския съвет.

Причината според кмета Иван Тотев е, че д-р Карауланова не е съгласна с политика на Община Пловдив, която е за сливането на здравното заведение с общинската болница "Св. Пантелеймон".  Според  Тотев болницата има капацитет да покрие част от задълженията на "Св.Мина" и да бъдат увеличени заплатите, като новият мениджмънт ще реши какви дейности ще се развиват в двете бази. Очаква се смяната да бъде приета от мнозинството.

Пловдивският общински съвет ще разгледа и предложението за смяна на директора на Комплексен онкологичен център-Пловдив д-р Красимир Вальов. Причината е поисканата промяна от здравния министър в оставка Петър Москов в ръководенето на Онкодиспансера.  

Припомняме, че в медиите бяха изнесени поредица от случаи, че в там са извършени операции с отстраняване на органи с цел усвояване на скъпоплатени клинични пътеки от НЗОК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама