Представят историята на емблематичната сграда на земеделската банка в Търговище

07:34, 24 ное 16 25 1097 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Земеделската банка в Търговище - емблематична сграда от началото на 20 век" - това е темата за поредното издание на традиционния Народен университет в Регионален исторически музей – Търговище. Събитието е днес от 17 часа в Славейковото училище.

"Един от ярките съхранени архитектурни паметници от първата половина на търговищкият ХХ век е сградата на Българската земеделска и кооперативна банка в центъра на града, построена през 1915 г. В последните години тя стана обект на тревога и грижа за търговищкото гражданство. Естествено следствие от това са стъпките, които се правят за да се опази тази историческа ценност." анонсираха организаторите от музея.

Красивата сграда с нейната история, архитектурни характеристики и съвременно виждане ще бъде обект на представянето на арх. Живка Миланова от фирма „Адапт”. Като дипломант от ВСУ „Черноризец Храбър“-Варна, тя направи задълбочено проучване във връзка с проектна разработка на тема „Старата земеделска банка в гр.Търговище, Адаптация в нов културен център”.    Входът за събитието е свободен, обявиха организаторите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама