Избраха фирмите, които ще ремонтират пътя Варна-Добрич-Кардам

08:20, 24 ное 16 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият голям търг за пътни ремонти по оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г. предизвика сериозен интерес и вече има няколко определени изпълнителя по различни позиции, съобщава capital.bg.

Общо отсечките за рехабилитацията на над 240 км второкласни и третокласни пътища в търга са 15. Общата стойност на цялата поръчка е 150 млн. лв., като избраните изпълнители са за близо половината сума. До фаза отваряне на ценови оферти бяха допуснати 35 от общо 74 подадени оферти на фирми и обединения.

По седем от общо петднадесет позиции са определени изпълнители, като по повечето задания бяха останали само по един участник на етап отваряне на ценови оферти.

"Инжстройинженеринг", чийто собственик е варненското дружество "Стили роуд", ще изпълнява строителството на отсечката Добрич - Кардам. Консорциум "ПХ - Добрич", в който участват "Пътстрой Бургас" и "Хидрострой" (която купи преди време свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски "Водстрой 98"), ще строи пътя между Варна и Добрич с дължина 15.5 км, на стойност 7.11 млн. Критерият за оценка на офертите беше "Икономически най-изгодна оферта". Показателите за избор на изпълнител по различните позиции са еднакви: предложената цена е с тежест 40%, показателят "Вътрешен баланс на единичните цени" - 35%, и техническото предложение е с тежест 25%.

Въпреки че някои от позициите вече са възложени, едва ли изпълнението им ще започне твърде скоро, тъй като почти всички отстранени участници са обжалвали решението пред КЗК. Според регистъра на комисията това са направили над десет кандидата по различни позиции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама