Закопчаха мним асансьорен техник за серия от измами в Бургас

09:39, 24 ное 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж, представял се, че работи като асансьорен техник, е бил задържан в Бургас, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Това е 31-годишният криминално проявен И. С.

На 6-ти август тази година мъжът заблудил 70-годишна бургазлийка от блок 43 в комплекс „Зорница“, че ще почисти асансьорната шахта, като поискал сумата от 33 лв. Пенсионерката разполагала само с 50 левова банкнота, като се уговарят след почистването И. С. да й върне ресто.

Няколко дни по-късно – на 14-ти август, измамникът излъгал 85-годишен мъж от блок 53 в „Лазур“, че ще почисти наводнена асансьорна шахта в блока и за целта получил сумата от 100 лева за труда си. Пенсионерът дал сумата от 100 лв. на И. С., но същият не се върнал и не изпълнил работата, за която е нает.

На 22 ноември пък И. С. заблудил 71-годишен бургазлия от блок 37 в „Лазур“, че ще почисти асансьорна шахта и ще извършил ремонт на асансьора, като поискал сумата от 310 лв. за труда си. Вземайки парите И. С. си тръгнал и пенсионерът, констатирайки че е измамен, алармира полицейските служители от Пето районно управление – Бургас, които задържат 31-годишния бургазлия.

И. С. направил пълни самопризнания за извършените от него деяния. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Пето районно управление – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама