Езиковата гимназия в Разград отбелязва своя 25-годишен юбилей

10:39, 24 ное 16 25 1116 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Профилираната гимназията с преподаване на чужди езици /ПГПЧЕ/ „Екзарх Йосиф” в Разград отбелязва своя 25-годишен юбилей, съобщиха от ръководството на учебното заведение.

Зa пpaзниĸa yчeницитe, пpeпoдaвaтeлcĸия cъcтaв и pъĸoвoдcтвoтo нa гимнaзиятa ca пoдгoтвили бoгaтa и paзнooбpaзнa пpoгpaмa. Тържествата по случай годишнината започват днес със среща на ученици от гимназията с разградския поет Иван Димитров.

Срещите на възпитаниците на учебното заведение с бивши ученици и популярни хора от различни сфери на обществения живот продължават и в утрешния ден. Гости на учениците ще бъдат дългогодишният директор на гимназията Йорданка Господинова, проф. Пламен Радев, писателката Деница Дилова , поетите Дулинко Дулев и Пламен Панчев, бившите възпитаници на училището Александър Евгениев,  Илиян Марков, адвокат Стоян Димитров и Митко Ханчев.

Специален гост за празника на ПГПЧЕ ще бъде Боян Ботйов - правнук на Христо Ботев, който ще разговаря с ученици от 10 клас. По-късно през деня той ще има среща с кмета д-р Валентин Василев и с началника на Регионалното управление по образованието Атанас Дончев.

Празничните прояви ще приключат с тържествен концерт от ученици на гимназията, който ще се състои от 18 часа в салона на читалище „Развитие”.

Учебното заведение посреща годишнината като едно от най-престижните училища в Разградска област. Доказателство за това са учениците от всички випуски, продължили образованието си в реномирани висши учебни заведения, намерили реализация в различни области на науката, изкуството и културата, сподели директорът на гимназията Пейчо Георгиев.

ГПЧЕ”Екзарх Йосиф” е приемник на едно от най –старите училища, свързани с историята на образованието, открито преди 125 години. През различните етапи от своето съществуване гимназията носи различни наименования – СПУ, ПГ, ЕСПУ, СОУ, като от 1948 до 1991 се нарича „Никола Вапцаров”. От първи септември 1991 год. със заповед на МНП училището се разделя на ОУ ”Н.Й.Вапцаров”и ГПЧЕ ”Екзарх Йосиф”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама