Кметът на Търговище направи публичен отчет за първата година от мандата си

11:49, 24 ное 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Публичен отчет за първата година от мандата си направи кметът на Търговище д-р Дарин Димитров. Той представи пред обществеността изпълнението по заложените приоритети и цели в управленската си програма, както и акцентите в процес на работа. 

Д-р Димитров подчерта, че прави отчета в изпълнение на поетия ангажимент за прозрачно управление, в диалог с всички заинтересовани страни. Акцентира, че решението е негово, а не наложено от нормативи. Отчетът беше придружен с презентация, илюстрираща основни аспекти от работата през годината. Беше подчертано, че Община Търговище няма да прекрати обявената процедура за обществена поръчка за санирането. През следващата година ще стартират основните ремонти на обектите от образователната инфраструктура от инвестиционната програма за над 9 млн. лв. През пролетта ще започне рехабилитация на улиците, изграждане на кръстовище на бул.”Митрополит Андрей” и благоустрояване на район в кв.”Запад” 2. В строителната част е включена работата и по изграждане на т.нар. „пробив Катрафилов”. Паралелно ще продължи рехабилитацията на улици, тротоари, входните артерии по капиталовата програма и др. 

Сред проблемите, които кметът представи пред гражданите, са липсата на финансиране за нова клетка на депото, засилване на контрола за регистрация на кучета за овладяване на популацията на бездомните, бъдещето на казармите, състоянието на хирургическия блок и други. 

В бюджета за следващата година ще се заделят повече средства за благоустройствени дейности по селата, закупуването на електронно информационно табло за чистотата на въздуха, GPS устройства за сметосъбиращите и почистващи машини, разширяване на видеонаблюдението и други. Предвижда се изготвянето на местна наредба за стимулиране на инвеститори, възстановяване на новинарски емисии по радиовъзела, изготвяне на нова концепция  и за традиционния пролетен панаир, мобилно приложение за жалби и други. 

Д-р Димитров благодари на зам.-кметовете и екипа на Община Търговище, на съветниците, представителите на институции, медиите, политическите формации и най-вече на гражданите за активността и съпричастността им към решаване проблемите на общината.

„Смятам, че  заедно направихме първите успешни стъпки към качествена промяна при управлението на общината  за ускоряване темпото на развитие, чрез генериране на нови идеи, публичност и информираност.  Създаваме активен диалог с гражданите, бизнеса и политическите формации за сближаване на общността. Нека всички сме активни, добронамерени и работим с нови идеи за каузата Търговище!”, каза д-р Димитров.

Гражданите може да се запознаят с пълния вариант на презентацията в сайта на Община Търговище, информираха от пресцентъра на местнатавласт. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама