Едвин Сугарев отвърна на АБВ, обвини Първанов в три лъжи

11:56, 24 ное 16 / Политика 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Невярно е, че между двата тура на изборите съм давал изявления в медиите и съм извършвал предизборна пропаганда. Така започва писмото, което Едвин сугарев разпространи до медиите в отговор на искането на Георги Първанов и АБВ, Сугарев да бъде отстранен от поста си на посланик в Ниш. Причината била, че Сугарев се изказал не както трябва около президентските избори.

"Невярно е, че съм правил изявления, които "нарушават изискванията на дипломатическия пост", тъй като добре ми е известно какво гласи чл . 50 от Закона за дипломатическата служба. Казаното пред телевизия "Европа" и Би Ти Ви не е изявление от името на службата, а изразява единствено гражданското ми мнение в качеството ми на наблюдател и анализатор на политическите процеси у нас в течение на над двайсет години", пише още Сугарев.

Той определи като неверни и обвиненията на Първанов, че е планирал да започне безсрочна гладна стачка заради избирането на ген. Румен Радев за президент.

"Настоявам г-н Първанов да посочи къде, кога и пред кого съм изразявал такива намерения – в противен случай ще потърся правата си по съдебен ред. Това внушение е откровена лъжа и накърнява доброто ми име", добавя консулът на България в Ниш.

Обвиненията, че с изказванията си можел да накърни авторитета на страната в отношенията ѝ с Русия и САЩ , той окачестви като "нелепи".

В писмото си до медиите Едвин Сугарев припомня, че веднъж вече е подавал оставка като посланик в Индия и това е станало, когато Георги Първанов е бил избран за президент.

"Не бих могъл да си представя, че мога да изпълнявам функциите на негов представител. Само че сега той не е президент и не следва поведението ми да е укоримо от лидер на политическа формация, получила нищожен процент на президентските избори", завършва Сугарев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама