Вандали повредиха 2 от фигурите на делфини в градския шадраван

13:47, 24 ное 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По разпореждане на Община Търговище бяха демонтирани две от фигурите на делфини в градския шадраван. Причината е, че по тях са установени щети, причинени от вандали. Счупени са стойките, а по месинговите фигури има пукнатини.

Вандалската проява е станала към 23,30 часа миналата събота. Извършителите, засечени от камерите за общинската система за видеонаблюдение, са 4 непълнолетни. Момчетата са хвърлили пейка от градската градина върху делфините. 

След сигнал от Община Търговище, полицията прави проверка по случая. Снети са обяснения от учениците, които са били навън, в нарушение на разпоредбите за вечерен час, нанесли са и щети на общинско имущество.  Специалисти от Община Търговище изготвиха констативен протокол. Ще бъде направена оценка на пораженията върху фигурите, за да се уточнят средствата за ремонта им. Администрацията ще настоява родителите на учениците, причинили повредите, да поемат разходите за възстановяването. При нужда ще бъде заведен и съдебен иск срещу тях.

Фигурите са предадени на съхранение в Общинското предприятие „Флора”. Към момента не може да конкретизира в какви срокове ще бъдат ремонтирани и върнати в шадравана, тъй като все още не ясно колко сериозни са щетите по тях. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама