Благотворителен коледен базар набира средства за 12-годишно момиче

14:05, 24 ное 16 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Да подарим една различна Коледа на Софѝя !" Под това мото младежите и девойките с интелектуални затруднения от защитените жилища при фондация "Приятелска подкрепа" са решили да премине участието им в  благотворителната изложба на фестивала "Светът е за всички". Информация за инициативата съобщават организаторите. 

Софѝя е на 12 години, пишат младежите. Тя страда от детска церебрална парализа и е в инвалидна количка. Въпреки това всеки ден ходи на училище. Едва 6 годишна остава без майка. За нея и възрастната ѝ баба се грижи баща и Ваньо - един смирен и добродушен човек. Той е неотлъчно до Софѝя . В училището, където учи няма естакада и асансьор и всяко междучасие Ваньо пренася количката от етаж на етаж, от стая в стая на ръце. Поради тази причина не може да започне и работа, за да изкарва повече средства за семейството.

Софѝя е приятелка на част от потребителите на социалната услуга, излизат заедно в парка, идва им на гости, затова те единодушно решиха всички събрани средства от изработените картички и сувенири, закупени  на благотворителния базар да бъдат предоставени на Софѝя.

Коледният базар стартира утре, 25 ноември, от 11:00 часа пред Пленарна зала на Община Русе, и ще продължи до 17:00 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама