Подписаха документите за изграждане на видонаблюдение в Пловдивска област

14:48, 24 ное 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на вътрешните работи отчита нееднократно, че наред с усилията, които полага, без изграждане на обща стратегия с помощта на местните общински и обществени организация не би могло да се постигне желания резултат в борбата с престъпността и гарантиране сигурността на гражданите. В тази насока е и инициативата за съвместни действия между ОДМВР – Пловдив и Област Пловдив за изграждане на видеонаблюдение на територията на областта и обособяване на единен оперативен дежурен център.

Проектът е пилотен за пловдивска област и първият по рода си в страната, с който ще се даде добър пример за партньорство между общините и би допринесъл за устойчивото и трайно преодоляване на концентрацията на извършвани престъпления, своевременна реакция при природни бедствия и управление на кризи. Реализацията предвижда създаване на интегрирана система за видеонаблюдение за контрол на точки от оперативно значение в Пловдив и всички общини, чрез консолидиране и интегриране на различни по вид комуникационни и информационни системи и надграждане на вече съществуващите видеосистеми.

Цялостната информация ще се обработва и анализира в Оперативен дежурен център към ОДМВР – Пловдив, давайки възможност да се проследява в реално време криминологичната обстановка по места, да се постигне по-доброто покриване на съответните региони и бързата реакция на служителите на реда.

Предстои проектът да бъде внесен в Министерския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама