Специалисти беседваха на тема „Как да защитим децата-жертви на престъпления”

14:53, 24 ное 16 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
980 професионалисти (съдии и прокурори, полицаи, социални работници, психолози, юристи, лекари, общински служители) ще бъдат обучени в рамките на проект „Правосъдие, приятел на детето – обучение на професионалисти за по-добро взаимодействие“. Те ще изготвят  индивидуални оценки и ефективно ще си взаимодействат при работа с пострадали от престъпления деца и възрастни. Планират се и 28 работещи териториални структури (екипи) за взаимодействие и координация при случаи на пострадали деца и възрастни от престъпления.

В рамките на проекта днес се проведе беседа на тема „Как да защитим децата-жертви на престъпления”.  Участваха зам.-областният управител Веска Вълчева, Маргарита Карачорова - психолог в „Зона заКрила“, Институт по социални дейности и практики, съдия Нели Батанова - председател на Районен съд – Шумен и Майа Грозданова – консултант към Уницеф – България.

Основната цел на проекта е да подкрепи прилагането на изискванията на Директива 29/2012 в България на национално ниво, по силата на която са създадени и функционират „сините стаи”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама