След заплахата на Бойко Борисов КОЦ-Пловдив е с нов управител

15:03, 24 ное 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сълзи в Пловдивския общински съвет след вчерашното изявление на Бойко Борисов, че директорът на КОЦ-Пловдив трябва да бъде сменен. Хълцайки кметът на града Иван Тотев обяви, че д-р Красимир Вальов сам си е подал оставката тази сутрин по здравословни причини. Стана ясно, че той е посочил за свой заместник д-р Марияна Янева. "Не е лесно да си кмет на Пловдив, сега го разбрах. Подложени сме на голям натиск, виждаме нечовешка злоба, която се излива върху нас всяка вечер и нечовешко отношение от министъра в оставка Петър Москов", каза в изказване си още Тотев.

"В момента се прилага лечение „пиявици“. Някой иска да се пусне кръв. Явно е, че се иска нещо задкулисно, за което всички се досещаме, но никой не смее да го каже", заяви в кулоарите Тотев.

Свидетели на кметските вълнения станаха близо 100 лекари от Онкодиспансера и от болница "Св.Мина", които също бяха дошли да защитят директора си.

Дебатът по смяната на д-р Вальов започна с емоционални изказвания на част от медиците, които работят в КОЦ-Пловдив. "След смяната на директора ще станем лесна плячка на атаката, на която сме подложени", обобщи темата с едно изречение д-р Евгени Динев.

"Искат болницата да се закрие и пациентите да бъдат пренасочени в Панагюрище", единствена се осмели да обяви общинският съветник от ПФ д-р Лилия Учкунова.

"Вчерашното изявление на Бойко Борисов постави под натиск партия ГЕРБ в Пловдив. Сега и вълкът е сит, и агнето е цяло", очерта ситуацията Камен Шишманов от ПФ в града под тепетата.

Смяната на д-р Вальов с Марияна Янева беше приета с 34 гласа ЗА, 11 –Против и 4 –Въздържал се.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама