Съдът отказа да регистрира партията на Георги Кадиев

15:04, 24 ное 16 / Политика 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партията на депутата Георги Кадиев „Нормална държава“ е получила отказ на 22 ноември 2016 г. от Софийския градски съд (СГС) да бъде регистрирана в Публичния регистър на политическите партии. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Съдът е посочил като мотиви, че в Устава на партията „не са включени никакви принципи, от които ще се води партията при извършване на дейността си и какви цели ще се стреми да постигне, съответно не са посочени средствата, които ще бъдат използвани за постигането на тези цели.“

Според „Нормална държава“ мотивите на СГС са безпочвени и нарушават процесуалните правила, тъй като учредителните документи на партията покриват всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията.

„Отказът от регистрация е акт на политическа репресия в условията на предстоящи парламентарни избори. ПП „Нормална държава“ се учреди като антисистемна партия, която се бори с корупцията и липсата на справедливост на всички нива и тази заявка за промяна очевидно не устройва партиите на статуквото и задкулисните кръгове продължават да оказват натиск върху съдебната система. Опитите да бъдем административно отстранени само потвърждават, че заинтересовани политически субекти ще направят всичко възможно да спрат появата на политическата сцена на партия, която ще работи за реформа в държавата“, пише в съобщението на „Нормална държава“ до медиите.

От партията ще обжалват решението на СГС пред Върховния административен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама