Отбелязаха 100 години от рождението на поетесата Надя Неделина

16:25, 24 ное 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Юбилейна вечер, посветена на 100 години от рождението на поетесата Надя Неделина/1916 – 2012/ се състоя в сливенската зала „Май”. Надя Неделина е учител, журналист и писател. Почетен гражданин на Сливен. През 2002 година е отличена с наградата за литература и изкуство на община Сливен "Добри Чинтулов".

Юбилейната годишнина беше ознаменувана с представяне на книгата на Мария Галишка „Надя Неделина – вековечната”, издадена с подкрепата на Общински фонд „Култура”. От името на кмета Стефан Радев поздрав към Мария Галишка, поднесе Милена Чолакова, директор на дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността”. „Надя Неделина ни завеща духовни ценности, които ние трябва да съхраним и да предадем на младите колеги. И нека се потопим в спомените за нея”.

В залата присъстваха автори, нейни близки приятели и почитатели от родния й Сливен, които са споделили свои спомени, намерили място в книгата на Галишка. Спомени разказаха Мария Галишка, Богдана Вулпе, Деньо Денев, Соня Келевежиева, Марин Кадиев, Желяз Кондев и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама