Приключва строителството на новия център за социална рехабилитация на хора с психични разстройства в Бургас

17:43, 24 ное 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На финал са строителните дейности в новия център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства. Той ще се намира на втория етаж в сградата на бившия Отрезвител. Там се извършва саниране и ремонт на вътрешните помещения. Изцяло е обновен покривът. Монтирана е алуминиева дограма.

След приключване на строителните дейности, ще бъде закупена и доставена бяла, черна техника, както и необходимата мебелировка.

Всичко това се случва по проекта "Развиване на нови услуги в Дневен център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства на територията на община Бургас", мярка 1: "Подобряване на системата за психично здраве на българските граждани". Той се осъществява по програма BG07 "Инициативи за обществено здраве", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) и Норвежкия финансов механизъм (НФМ) 2009-2014 г.

В центъра специалисти ще работят за социалната рехабилитация на хора с леки психични и поведенчески разстройства. За всеки потребител ще бъде изготвен индивидуален рехабилитационен план за участие в програми, включващи кулинарни, компютърни, музикални и арт занимания.

Центърът ще задоволи потребностите от общуване в група, придобиване на социални умения, ще предложи обучение за по-добро познаване и контрол над болестта, ще спомогне за правилно отношение и съдействие от страна на близките.

Предвижда се той да обслужва около 30 пълнолетни пациенти на възраст между 18 и 65 години с ниска степен на зависимост от грижи. С тях ще работят обучени медицински специалисти и немедицински кадри: ръководител, водещ случая психолог, социален работник, психиатър, трудо и арт терапевт, медицинска сестра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама