В район „Южен“ отбелязаха Европейската седмица за намаляване на отпадъците

19:14, 24 ное 16 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на район „Южен“  Борислав Инчев, заедно със зам.-кмета  Павел Милушев  награди децата взели участие в конкурса за изработване на изделия от отпадъчни материали на тема: „Опаковки безкрай“. От участващите 100 деца от НУ „Свети Климент Охридски“, СУ „Св. Константин Кирил Философ“ и ОУ „Димитър Талев“ -36 от тях бяха наградени и получиха грамоти и множество подаръци.

„Нещата които децата бяха сътворили бяха уникални- имаше робот направен от СД и от опаковки за яйца., пералнята изглеждаше толкова истинска макар да беше само от картон, а системата за загряване на водата с помощта  на слънчевата топлина просто ме учуди, как едно момиче от 4 клас  може да сътвори такова доста полезно нещо. Всички тези творения направени от деца ми показаха как подрастващото поколение мисли разумно за бъдещето, мисли много креативно и  това много ме радва, защото само по този начин всички ще се грижим за опазването на природата ни“, каза кметът на района Борислав Инчев.

Еколозите от района също се включиха в конкурса, като направиха символична пейка, изградена от пластвасови бутилки от минерална вода и кока кола.

Освен проведения конкурс на 23.11.2016г.  в НУ „Св. Климент Охридски“ еколозите от района и представител от Организацията по оползотворяване на отпадъците изнесоха открит урок с презентации на тема: „Как да събираме разделно“, първолаците взеха активно участие в нагледната игра да определят вида на отпадъка и да го поставят в символичната кофа за разделно събиране. През късния следобед  започна ден на отворените врати в залата на администрацията.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама