Актуализират таксата за детска градина в Добрич

06:38, 29 ное 16 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На заседанието си днес Общинският съвет в Добрич предстои да разгледа Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите на територията на града.

Според вносителя на докладната записка - кмета Йордан Йорданов, промените се налагат поради изменения в законовата уредба. Освен това, от август тази година е в сила Законът за предучилищното и училищното образование, според който целодневните детски градини и обединени детски заведения продължават да осъществяват дейността си като общински детски градини.

Актуализирани с инфлационния индекс са таксите, които се увеличават от 52,63 на 54.21 лв.

Таксата за ползване на детски градини при полудневна организация на работа, в рамките на шест последователни астрономически часа на ден в учебно време (от 15 септември до 31 май на следващата календарна година) е в размер на 40.66 лв. за деца от първа и втора възрастова група и за деца от трета и четвърта подготвителна възрастова група - в размер на 1.13 лв. на ден, за храна. При отсъствие на дете, записано в първа или втора възрастова група, по неуважителни причини и без представен документ, удостоверяващ причината за отсъствието, родителите или настойниците заплащат месечна такса в размер при целодневна организация на работа – 32.53 лв. (при досегашна 31.58 лв.), при полудневна организация на работа – 24.40 лв., и при почасова организация на работа – 1.62 лв. на ден. Предвижда се възможност посещението на децата от първа и втора възрастова група в детските градини да бъде прекъсвано с писмено заявление от родителя/настойника в рамките на общо 30 работни дни в учебно време (от 15 септември до 31 май на следващата календарна година), като за това време не се заплаща такса”. Добавя се и нова ал.4 със следното съдържание: „Посещението на децата от трета и четвърта подготвителна възрастова група в детските градини може да бъде прекъсвано с писмено заявление от родителя/настойника в рамките на общо 10 работни дни в учебно време (от 15 септември до 31 май на следващата календарна година), като за това време не се заплаща такса”.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама