Пътищата в област Разград са мокри, но проходими при зимни условия

09:50, 29 ное 16 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътищата на територията на област Разград са мокри, но обработени и почистени, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Образуваната снежна покривка е съвсем тънка. 

Температурата е в интервала от минус един до плюс 2 градуса. Видимостта е нормална.

През изминалото денонощие по почистването на пътищата в региона са работили 23 машини на пътноподдържащата фирма. До четири часа пътищата са били обработвани с луга, а сутринта и с пясък. Няма затворени пътни участъци, както и въведени забрани за движение.

От Областното пътно управление в Разград призоват шофьорите да не тръгват на път без задължителната зимна подготовка. За опазването на личната безопасност и тази на другите участници в движението, изключително важно е шофьорите да не предприемат пътувания без зимни гуми, с неизправни акумулатори или без течност за чистачки с добавки против замръзване.

Необходимо е да се шофира със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да не се предприемат резки маневри, както и с повишено внимание при преминаване над мостови съоръжения, където скоростта на движение е традиционно по-ниска.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама