Оставиха в ареста двама сирийци, превозвали имигранти край Царево

10:07, 29 ное 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В две съдебни производства Окръжен съд – Бургас потвърди определения на Районен съд – Царево за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама сирийски граждани.

Хасан А. и Далил А. са двама братя, сирийски граждани, притежаващи карти на чужденци с хуманитарен статут. Двамата са обвиняеми за това, че на 17 ноември тази година, действайки в съучастие като подбудители и помагачи с Д.В. и Х.А. (извършители), с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнали група от 11 лица, самоопределящи се като граждани на Сирия и Афганистан, да пребивават и да преминават в страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на лек автомобил. Те са спипани в землището на гр. Царево, опитвайки се да отидат към вътрешността на страната.

Настоящият въззивен състав прие за законосъобразни и правилни изводите, направени от първостепенният съд за наличие на обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени.  Видно от обясненията на другите обвиняеми по делото, които се потвърждават от показанията на разпитаните чуждестранни граждани, както и от събраните по делото писмени доказателства, двамата обвиняеми са намерили и уговорили обвиняемия Х.А. да извърши превоз на нелегалните мигранти, срещу което му обещали заплащане на определена парична сума.

Доказателството по делото сочат, че двамата братя са придружавали другите обвиняеми до местопрестъплението и са посрещнали и разпределили в автомобилите скритите нелегално пребиваващи в България чужденци.

Окръжният съд на Бургас е съгласен с извода на Царевския районен съд, че действително е налице опасност обвиняемите да се укрият или да извършат ново престъпление.

С тези мотиви Окръжен съд – Бургас потвърди определенията на Районен съд – Царево за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Хасан и Далил.

Определенията на съда са окончателни и не подлежат на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама