Слабограмотни хора ще бъдат обучавани по проект

12:53, 29 ное 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Представители на Бюрото по труда в Плевен и директори на училища от областта участваха в работна среща по проекта„Нов шанс за успех”, Проектът, който е част от Оперативната програма"Наука и образование за интелигентен растеж", е насочен към ограмотяване на възрастни хора. Целта е да бъдат създадени възможности за продължаване на образованието за хора, които по различни причини не са завършили начално образование, а след това и включването им в пазара на труда.

В първата фаза на проекта могат да се включат неграмотни и слабограмотни хора, на възраст над 16 години, които не са записани в училище и не учат, нямат завършен начален етап на основното образование, не са включени и не са участвали в идентично обучение по други проекти и програми.

За търсещите или получили международна закрила желаещи да се включат в проекта следва да са завършили обучението си по български език, организираното от Държавната агенция за бежанците. 

В рамките на информационната среща бяха разяснени процедурите по изготвяне на заявленията за участие в първата фаза на проекта с придружаващата ги документация, като крайния срок за тяхното подаване в Регионалното управление на образованието в Плевен е 08.12.2016 г.  Обучението ще се организира в 600 учебни часа за 100 учебни дни и ще стартира в началото на месец януари 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама