Снегът и студът вдигнаха оборотите на магазаните за дрехи втора употреба

13:28, 29 ное 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият сняг днес увеличи оборота на магазините, които продават дрехи втора употреба. Студеното време накара много хора, които отлагаха пазаруването да развържат кесиите си. Много пловдивчани с изтънели джобове предпочетаха втората употреба вместо да отидат в скъпите молове. Разликата е огромна и за близо 30 лева човек може да се облече от горе до долу. В мола за толкова пари може да се купи само шапка.

Проучване на екипа на Пловдив Topnovini.bg показа, че колкото и да са отричани магазините за дрехи втора все още съществуват, а и се появяват все повече нови. Днес се забелязваше малко по-голямо оживление от предходната студена, но слънчева седмица. И няма как да е друго. Между 12 и 15 лева струват топлите зимни якета. Детските якета вървят между 7 и 10 лева.

Дрехите от плетиво и по-топлите пуловери започват от 5 лева, колкото 1 кутия цигари. Дънките също са в тази ценова граница.  И между тях също ги има всички онези марки, които се предлагат в лъскавите магазини, но на цени между 50 и 150 лева.

Има и всички други зимни аксесоари-шалове, шапки и дори зимни обувки. Последните обаче не са от най-търсените, защото хората с по-ниски доходи предпочитат да си ги купят от евтините китайски магазини.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама