Борисов: Ако РБ и ПФ направят правителство, ще ги подкрепя

14:58, 29 ное 16 / Политика 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преди 2 години предложихме коалиция на Реформаторския блок и Патриотичния фронт, те казаха, че ще я подкрепят принципно - ако сега решат, им дължа и аз това. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов след края на Консултативния съвет по национална сигурност, предаде "Фокус"

"Оставам на колегите от РБ и ПФ да вземат решения, да си носят отговорността. Мога да съм премиер, само когато е с мандата на ГЕРБ и когато ГЕРБ е спечелил изборите", каза още той.

„Тогава имам самочувствието, самоувереността и политическата отговорност да си нося цялата отговорност. Който иска да направи мандат в този парламент, трябва да си излъчи премиера, министрите, разбира се, да си носи и отговорността за управлението и всички стъпки. Така, както аз 2 години с моите министри, партия и парламентарна група съм носил“, заяви Борисов.

Това, което са си надробили политически партии, трябва да си го изсърбат, коментира премиерът в оставка политическата обстановка и референдумът.

"След първия тур, когато бяха гласувани трите точки на референдума, сме длъжни да ги приведем в сила. Това, което са си надробили политически партии, трябва да си го изсърбат", допълни той.

"Всякакви възможности се откриват, има партии, които заявяват, че могат да съставят правителство. Който иска да направи мандат в този парламент трябва да си излъчи премиер, министри и да си носи отговорността. Изпълняваме си ангажиментите всеки ден. Усещането ми е, че другите сега почват да осъзнават и да оспорват решението на референдума", поясни той. 

"Ние преди две години предложихме коалиция на РБ и ПФ, те казаха няма да влизаме в нея, а само ще подкрепяме дадени решения. Това им дължа и аз", каза още Бойко Борисов и заяви, че "моралният победител на изборите го нямаше днес".

"Защото така, както ползва държавна охрана, а изведнъж не е удобно да участваш в такива преговори и теми", коментира още премиерът в оставка отсъствието на новоизбраният президент Румен Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама