В Плевен каруците стават жълти, за да ги хващат по-лесно при нарушения

15:12, 29 ное 16 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички каруци в община Плевен да бъдат боядисани задължително в жълто и да бъдат регистрирани в кметствата по места. Това предвиждат промените в действащата общинска Наредба№3 за обществения ред при използване на пътни превозни средства.

Друго изискване ще бъде регистрационните номера  да са изписани с едър черен шрифт. По този начин, при установяване на нарушение, извършителите  лесно ще бъдат идентифицирани и санкционирани.

Дебатът по измененията на Наредбата започна на ноемврийската сесия, но предложените промени така и не бяха обсъдени докрай, в това число и тези, касаещи  пътните превозни средства с животинска тяга.

Предложените промени в наредбата бяха  предложени от Ваня Орозова, кмет на село Николаево, където циганската престъпност е главен проблем..

Други промени в нредбата засягат  режима на платено паркиране, реда за издаването на карти за паркиране, дейностите по таксуване и начините за платеното паркиране в обособените за това зони.

 В отделни раздели  са посочени лицата и институциите, които имат право да ползват обособените зони за паркиране с преференция, без заплащане, като единствено се заплаща такса за администриране на услугата, т.е. по издаване на картата.

Тъй като практиката показва, че броят на заявленията за ползване на режима за преференциално паркиране неимоверно нараства, се предлага прецизирани на заложените критерии.

Предложението за промени в Наредба №3 предстои да бъде разгледано от Общинския съвет на сесия на 22 декември.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама