ГДБОП разби група за трафик на наркотици в Софийска област

15:29, 29 ное 16 25 592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При специализирана акция, проведена под ръководството на Спецпрокуратурата заедно с агенти на дирекция "Борба с организираната престъпност от София и София област е бил разбира група занимаваща се с трафик и разпространение на наркотици на територията на София, Своге и Ботевград

Операцията е реализирана на 25 ноември, в процеса на работа са идентифицирани и задържани трима мъже – Л.Е. /36 г./ от София и П.М. /43 г./ от село Врачеш - криминално проявени, и Б.А./18 г./ от село Владо Тричков.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от март 2016 г., като е разпространявала различни по вид наркотични вещества. Дрогата била осигурявана от ръководителя – Л.Е. Той „зареждал“ участниците с неголеми количества стока, като след пласирането й, те се отчитали пред него.

При проведените процесуално-следствени действия в задържаните, автомобилите и жилищата им са открити 17.92 г екстази, 58 г амфетамин и 4.73 г канабис, разпределени в множество различни по количество пакети. Намерени са още незаконно притежавана пушка „Иж“, мобилни телефони, две електронни везни, парични суми в евро, долари и лева.

Иззети са също и два леки автомобила на групата, в които е намерена част от готовата за продажба дрога. Събраните доказателства са подкрепени от свидетелски показания. Установява се откъде групата се е снабдявала с наркотични вещества „на едро“. 

С прокурорско постановление мярката за задържане на тримата мъже е удължена до 72 часа. На 28 ноември 2016 г. с решение на Специализирания наказателен съд на ръководителя на групата Л.Е. и единия от участниците – П.М., е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража. На другия участник – Б.А. съдът наложи мярка за неотклонение „домашен арест“. Работата по случая продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама