Затварят за движение общински път край Сливен

07:41, 30 ное 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Временна забрана се въвежда за движение на моторни превозни средства по общински път SLV2070 (село Селиминово - град Сливен, източно от село Гавраилово), осигуряващ връзка със село Бяла.

Ограничението влиза в сила от 1 декември. То се налага заради трайното му влошаване и възникнала опасност за сигурността на движението. Пътуващите от село Гавраилово за село Бяла ще трябва да използват обходни маршрути през Сливен или през Чумерна по посока село Градско и село Бяла. Пътуващите от село Бяла към село Гавраилово ще се отклоняват през Сливен.

Пътят е построен през 80-те години на миналия век и е с дължина 15.9 км. През годините не е поддържан в нормално експлоатационно състояние. По цялата му дължина се наблюдават участъци на настилката с нарушена равност, свличане на банкети и други повреди, които правят пътя опасен.

Към момента ограниченият финансов ресурс не позволява предприемане на мерки за подобряване на условията за пътуване. Предстоящият зимен сезон и сравнително малката натовареност са други фактори, предполагащи необходимостта от въвеждане на временна забрана за движение на моторни превозни средства по пътя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама